вівторок, 11 листопада 2014 р.

«Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти»



«Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти» -


під таким гаслом проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек  в Єрківській шкільній бібліотеці.

Це  традиційне святкування   набуває особливого значення у наш перенасичений інформацією час: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує їм про значення друкованого слова у житті, привертає увагу суспільства до проблем дитячого читання.
У рамках святкування  мною  разом з активом бібліотеки та членами гуртка « Юні бібліотекарі» було проведено різноманітні заходи. Відкриття тижня розпочалося « Днем відкритих дверей в бібліотеці» та благодійною акцією « Подаруй книгу шкільній бібліотеці».
Згодом  на гостину до  бібліотеки   завітали учні 1-х та 2-х  класів. Під час екскурсії діти дізналися, що означає слово «бібліотека», коли з’явилися перші паперові книги і перша друкована книга, що таке «абонемент», «читальний зал», як розміщені книги в бібліотеці. Дітям було цікаво і корисно дізнатись про важливу роль бібліотеки у житті людини, а також дуже сподобалась книжкова виставка «Запрошуємо в чарівний світ казки», на якій  діти крім цікавих книжечок побачили казкові вироби з паперу та  з природних матеріалів, пластиліну, бісеру створені власними руками учнів школи.  В читальному залі їх очікувала  вікторина «Про книгу та бібліотеку». Знайомство з бібліотекою  пройшло в теплій, дружній атмосфері.
Протягом місяця учні брали участь в конкурсі  малюнків до творів улюблених письменників та  конкурсі учнівських творів:
«Диво, ім’я  якому – книга»,« Чи потрібна книга у вік комп’ютеризації?»,« Моя
 улюблена книга» .


А також мали змогу ознайомитися з такими тематичними виставками  :
- « З книгою в країну знань»
- « Якими ми були, якими ми стали»
- «З історії писемності України».
- «Ознайомтесь,альтернативні підручники для Вас!».
- «Різноманітний світ навчальних книжок».
- «Для тебе, вчителю»

Активна участь учнів у проведенні Місячника є підтвердженням того, що шкільна бібліотека - інформаційно-культурний центр навчального закладу, стратегічний партнер освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар