вівторок, 22 січня 2019 р.

" Усе моє, все зветься Україна.."

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.     
 До Дня Соборності України -22 січня, шкільним бібліотекарем Продан А.В., класним керівником 8-А класу  Гаркавенко І.П.та бібліотекарем  селищної публічної бібліотеки  Пономаренко Л.Ф.  була проведена бібліотечна  година «Соборна мати – Україна – одна на всіх, як оберіг». До цього заходу були підготовлені книжкові виставки: «Україна навіки соборна»,«Соборність - це єдність і злагода».
       На бібліотечний урок завітали учні 8-А, 10 та 11 класів .
       Ведучі  заходу Гегедош А. та Андрійченко Т. розповіли присутнім про історичні події тих років. А учні 8-А класу читали вірші Ліни Костенко  із добірки " Усе моє, все зветься Україна.."
Школярі із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, про творчість Ліни Костенко, познайомилися з книжковими  виставками ,на яких представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. 
       Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.

 /Files/images/schen_2019/в селищній бібл.jpg





Немає коментарів:

Дописати коментар