вівторок, 26 листопада 2019 р.

Для Вас, батьки!

Результат пошуку зображень за запитом "картинки читання"

«Про виховання в дітей інтересу до читання та бережливого ставлення до книг»
Мета: ознайомити батьків з поняттям « інтерес до читання». Дати батькам рекомендації про те,як викликати у дітей інтерес до читання, як виховувати бережливе ставлення до книг.
Оформлення: виставка книг « З книгою в країну знань», виставка дитячих малюнків на тему « Моя улюблена книга», вислови відомих людей про книгу та ін.
Бібліотекар:  Шановні батьки!
Школа – це навчально-виховний заклад, який навчає і виховує за допомогою книги, і тому дуже важливо, щоб  головним кабінетом, кабінетом №1 для ваших дітей у школі була бібліотека.
Шкільна бібліотека  - це фундамент освіти і самоосвіти, скарбниця людських знань. Вона забезпечує потреби з різних  предметів, виховує бажання розширити обсяг знань, знайомить із різноманітними джерелами інформації,  навчально-виховного процесу в усіх його ланках, надає  систематичну, цілеспрямовану допомогу учням в опануванні знань  і з навчає користуватися ними, виховує творчого  читача.
Шкільна бібліотека – саме та крапка на карті села, міста , держави, де зароджуються яскраві думки і почуття. Бібліотека має бути для ваших дітей центром духовного становлення особистості, духовної культури учнів, надбань вітчизняної і світової культури. Адже книги оточують людину із самого дитинства. Спочатку це книги – картинки, потім – це розповіді, казки, історії. Ледве дитина переступає поріг школи, книги стають постійними супутниками їхнього життя.  Ваші діти вже  навчилися читати,вони оволоділи навичками читання, тепер нам необхідно спільними зусиллями бібліотекаря, вчителя і  батьків виховати у дітей інтерес до читання,бережливе ставлення до книг. Мабуть, немає батьків, які  не хотіли б навчити своїх дітей швидко і виразно читати, прищепити дітям інтерес до читання. Адже гарна  книга – і вихователь, і вчитель, і друг. 
 Чи можливе сімейне читання і чи потрібне воно?
Давно помітили: доки дитина мала, дорослі читають їй із задоволенням. Але ось вона  пішла до школи, і батьки полегшено зітхнули: тепер вже  буде читати сама. Мине 8 -10 років, і ми станемо учасниками приблизно такого  діалогу:
-         Ну як тобі ця книжка? – запитує батько.
-         Нічого, нормально, - байдуже відповідає син чи донька.
     І здивовані батьки відчувають , що між ними і дитиною виросла стіна непорозуміння. Уникнути подібних сцен допомагає сімейне читання, під час якого мати і батько відкриваються для дитини з нового боку, що додає їм  поваги та авторитету. І батьки  помічають , що їхні діти подорослішали, з ними можна говорити не лише про  оцінки та шкільні предмети.
     Яку книгу читати і  як довго читати? Все залежить від обставин.
 Важлива сама атмосфера читання і сприймання прочитаного.
 Тож  читайте побільше разом зі своїми дітими, обговорюйте прочитане!
   

Немає коментарів:

Дописати коментар