вівторок, 29 квітня 2014 р.

Тиждень книги в школі



               В душі бринить струна єдина – Школа, Книга і Дитина!
Під такою назвою тривав Всеукраїнський Тиждень дитячої книги  в Єрківській шкільній бібліотеці  з 22 по 25 квітня цього року.
Це традиційне щорічне свято набуває особливого значення у наш перенасичений інформацією час: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує їм про значення друкованого слова у житті, привертає увагу суспільства до проблем дитячого читання.
У рамках святкування  мною  разом з активом бібліотеки та членами гуртка « Юні бібліотекарі» було проведено різноманітні заходи. Відкриття тижня розпочалося « Днем відкритих дверей в бібліотеці» та аукціоном казкових предметів « Подорож у країну казок». 
Згодом  на гостину до  бібліотеки   завітали учні 1-х  класів. Під час екскурсії діти дізналися, що означає слово «бібліотека», коли з’явилися перші паперові книги і перша друкована книга, що таке «абонемент», «читальний зал», як розміщені книги в бібліотеці. Дітям було цікаво і корисно дізнатись про важливу роль бібліотеки у житті людини, а також дуже сподобалась книжкова виставка «Запрошуємо в чарівний світ казки», на якій  діти крім цікавих книжечок побачили казкові вироби з паперу та  з природних матеріалів, пластиліну, бісеру створені власними руками учнів школи.  В читальному залі першокласників очікувала  вікторина «Про книгу та бібліотеку» . Перше знайомство з бібліотекою  пройшло в теплій, дружній атмосфері. 

 Наступного дня учні брали участь в конкурсі - виставці дитячого малюнку « Наш вернісаж» та   вікторинах  « Дивовижний світ книги» та
« Впізнай героя по жартівливому опису». Ведучою вікторин була Онуфрієнко Світлана – учениця 8-А класу.


  
        Третього  дня в  книгозбірні проводилась акція «Улюблена книга-шкільній бібліотеці». Гаслом цієї акції  стали віршовані рядки:
Не викинь книгу на смітник,
Віддай її в бібліотеку,
Бо книга – скарб, у ній для тебе
Думок і висловів квітник.
У ній поета віршів море,
Кохання, радість, смуток, біль,
А ще-незвідані простори
Письменник відкриває в ній,
Тож дурно книгу не змарнуй –
Бібліотеці подаруй.
«Від книги до книги, від серця до серця» - під такою назвою пройшов останній день Всеукраїнського Тижня дитячої книги. В актовому залі школи було влаштовано книжкові виставки «Книга мудрість віків» та  «Любий супутнику -  книго моя, завжди на дозвіллі, де ти, там і я», а також  проведено цікаву , захоплюючу гру « Книжковий марафон», під час якої показували свої знання, спритність, знання казок, творів, прислів’їв, вміння розв’язувати кросворди  команди:  4-А класу « Всезнайки»  і 4-Б класу
« Читайлики». Перемогу здобули юні читачі 4-Б класу. Крім того було зроблено огляд нових надходжень « На хвилинку зупинись – нові книги подивись!», під час якої учнів було ознайомлено з цікавими виданнями які нещодавно надійшли до бібліотеки, та які було подаровано читачами під час акції.

Немає коментарів:

Дописати коментар